En underbar dag tillsammans med min Linus!



Denna underbara dag startade med det efterlängtade ultraljudet. Jag och Linus var hyper nervösa det var ganska tyst i bilen påväg till Mora. Vi satt i väntrummet och det kändes som en evighet. Tillslut fick vi komma in och ultraljudet började.. Det var en kanon bra barnmorska och förklarade allt vad hon gjorde, allt såg jätte bra ut ett tickande hjärta och en otroligt lekfull liten bebis i magen.
Sög på tumme och var lite wrong ville egentligen inte alls sammarbeta men gav sej tillslut :) En otroligt underbar upplevelse, tårarna sprutade på oss båda. VI ska ha en bebis:)

Inte nog med att dagenen började otroligt bra, så var jag och linus  och käkade på resturang, firade våran ett års dag :) Vi Beställer mat och går och sätter oss, sitter tysta en stund och sen tittar Linus på mej och säger Älskling, skulle du vilja förlova dej med mej ? Såklart så sa jag  Ja så nu är man nyförlovad :)
Känns som allt faller på plats. Efter några jobbiga dagar så kunde inte det bli bättre. Jag är otroligt lycklig:D


Älskling, Jag älskar dig
Du betyder såå mycket för mej.

Vår kärlek är så otroligt fin och så otroligt stark :)
Ett år tillsammans och en underbar framtid väntar på oss :)
JAG ÄLSKAR DEJ!!!





I morron är de dax :/



Jag är så sjukt nervös inför morgondagen i Mora. Vet knappt vart jag ska ta vägen. En illamående känsla finns där hela tiden och kan inte tänka på så mycket :(


Two days left :)



Var till borlänge med Linus och Fredrik igår och köpte bil. En riktigt fin silverfärgad volvo v 70. Riktig pärla :) Tror min andra hälft var nöjd med köpet ;)



Snart bär det av mot jobbet och göra lite nytta :)


Madde


Back on track :)




Första barkvällen jag jobbade på ett tag igår. Blev mycket drinkar blandade och en del öl gick åt :) Lite skoj att det kommit igång igen. Men kan inte sticka under stolen med att det  är lite tyngre och jobbigare än i vanliga fall.



Saknar min älskling massor. Inte setts så mycket då de varit massa jobb o massa annat. Längtar tills han kommer hem :)


Våffeldagen och går in i vecka 19 :)



Dagen till ära så blev det våfflor till lunch med Lisbet efter en promenix :)




Helt galet vad tiden går snabbt. Går redan in i vecka 19 otroligt. Jag mår bra, väldigt trött ofta kan bero på att det inte blir riktig sömn om nätterna då jag får springa på toaletten stup i ett :/
Annars klagar jag inte, är väl mitt humör då som inte alltid är på topp och min kära sambo ska ha en stor blöt puss för att han är så tålig med mej emellanåt.
Börjar kännas att man växer nu :) Liten i magen sparkar på som en galning om kvällarna när de är lugnt eller när man poppar musik :)



I magen:
Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.
Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.
Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 260-280 gram & 22 cm.

Mamma:
Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera.

Pappa:
Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.


Madde


Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra!





Idag har det faktiskt varit en lite neråt dag, iallafall förmiddagen. Sovit riktigt dåligt i natt somnade kanske runt tre och upp halv sju. Fattar inte varför jag inte kan sova :S
Blir sömnen förstörd så fungerar jag inte :S
Kom iallafall ut på en promenad runt lunch så det var nog det som räddade dagen lite. En massa solljus och frisk luft det gör verkligen susen det :)

Passar på och laga lite matlåda åt älsklingen till jobbet innan han kommer hem från träningen :) Sen får vi umgås nån timme o sen är de dax för han och åka och jobba igen. Skönt att han är lite ledig i morgon allafall :) :)


Madde


Sommar och sol :)

Jag hade absolut inte tackat nej till värme och sol, det har snöat precis hela dagen och håller på foirtfarande. Mer nästa vecka ska de bli också. Är det inte nog nu?
Vi fick en försmak på våren iallafall men så vill jag ha det. Underbart var det!
Varit inne och plockat o röjt lite. Även plockat ur skit ur bilen :)


Nu är det en vecka kvar tills vi får göra det efterlängtade ultraljudet. Längtar så jag håller på o bli tokig.




Blir att kika på Leksand strax. Spelar hemma mot Växjö. Hoppas absolut på vinst nu. Tummar och tår är hållna :)

Madde


Snart dax att sova :P

 


Min älskling har precis åkt iväg till jobbet *suck* var faktiskt tungt att han åkte trots att vi ses varje dag, vissa dagar är bara så.
Sitter och tittar på spårlöst försvunnen och det är fasen sorgligt känns i hjärtat kan jag lova. Är bra känslig nuför tiden. Men skönt att det slutar lyckligt iallafall :)

Nu blir det lite mer tv  tittande och sen blir det nattinatt. Ha det så bra!



Jag älskar min linus







Madde


Oj redan vecka 18 :)




Helt otroligt vad tiden går snabbt, redan vecka 18 och det är helt galet :)
Förmiddagen blev det en vända till biltema i borlänge tillsammans med Linus och hans bror Fredrik.
Lite nya broms grejer till bilen... Nu tvättar, tvättar och tvättar jag :/...phu inge roligt längre nu :(


I magen:

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.
Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.
Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.
Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 200 gram och 20 cm :)

Mamma:

Det kan vara svårare att sova allt efter som magen växer. Använd gärna en hel bunt kuddar för att skapa en skön sovställning och kissa alltid innan du lägger dig.

Partner:

Det kan hända att du känner att allt handlar om barnet och din partner. Det är ganska vanligt. Tala med din partner om du känner dig utanför eller prata med en kompis som har barn. Hur kände han under sin partners graviditet? Du kan involvera dig mer i graviditeten genom att läsa om graviditet och förlossning. Ju mer du känner till desto mer delaktig känner du dig.





Madde


På nya äventyr!



Mitt lilla charmtroll har fått klippa sig. Vilken cooling säger han varje gång han kollar sej i spegeln :)

Det var en otroligt glad kille som kom till "lokalen" i morse då han fick se "sin" Agnes som han nu har saknat i några dagar.



Igår fick Sigge gå ut för första gången. Ute på nya äventyr :) Han  trivdes nog med det. Var ute i ca två timmar och sen kom han hem och åt o gick sedan och la sej och sov resten av kvällen. Slutkörd katt :P

Igår fick jag och Linus känna riktiga sparkar från mini i magen. Så tydligt har vi inte känt innan så det var en upplevelse. *LYCKA*

Madde


Till min älskling..!

Älskling, Jag älskar dig
Du betyder såå mycket för mej.
Vår kärlek är så otroligt fin.
Vi har snart tillbringat ett år tillsammans och håller på och bygga
en fin framtid.
Jag har drömmar om en otrolig framtid med dig.
Det är du som ger mig förhoppningar.
Det är du som visat mej vad äkta och sann kärlek är :)

Våran kärlek kommer leva i all evighet hoppas jag
Du är den finaste människa jag vet.
Otroligt vackra ögon och ett hjärta av guld.
Den underbaraste och omtänksamaste som finns: )

Jag älskar dej av hela mitt hjärta nu och för alltid 
<3



Sjuk helg :(




Haft en riktigt kass helg, varit/är sjuk :( men det känns som att det är på bättringsvägen. Skulle ha jobbat idag men det fanns inte en möjlighet att jag skulle palla med det. Sovit ganska mycket idag och som tur är så somnade Alfred en stund idag med så då kunde jag sova ut :)

Ikväll blir de lugnt. Ska sitta och kika på bolibompa med alfred och sen blir de o bädda ner han och försöka röja lite här eftersom jag inte orkat idag. Sen för hoppningsvis blir de nå bra på tvn :)

Imorgon är det dax för dagmammedax igen, och tillbaka till vardagen. Själv har jag lite ärenden och telefonsamtal att fixa med. Försäkringskassan är alltid roligt att ha kontakt med.

Madde


Har inte tid med detta :/



Jag har tråkigt nog gått och blivit sjuk. Jag har varken  tid eller ork med det här. Kände redan igår att det kom krypande i kroppen.. Lite feber ont i halsen och ont i hela kroppen. Men va fasen halstabletter och en massa frukt o vatten ska nog göra susen.




Sitter och tittar på en dokumentär på tv4 plus "Bulgariens övergivna barn". På hemmet bor 75 oönskade barn. Här möter man barnen som lider av olika problem. Nästan ingen av dem kan tala, flera är blinda eller döva och några kan inte ens lämna sängen. Nästan alla är undernärda. Kan inte fatta hur det kan bli så här. Tycker så synd om dom! Det är bedrövligt!  Att det FÅR gå till så här! Usch!!!! Här kan man verkligen snacka om kattastrof.



Madde


Städryck :)



Tog en morgon promenad med Lisbet idag och var sedan in till henne och fikade... Kaffe narkoman som man är :) Fick mej ett städryck och håller på att rensa ur o så.... Vill ha det fint :D

Tror att jag håller på att bli sjuk =( Ont i halsen och trött i kroppen. Lite jobbigt faktiskt....
Nu ska här fortsätta städa... ha det bra :)



Madde


Vecka 17 tar fart :)





I magen:
Den här veckan börjar fostret att producera det bruna fettet som ska hålla barnet varmt efter födseln. Under graviditetens sista trimester (sista 3 månader) kommer fostret att lägga på sig flera lager av fett för att skydda det och hålla kroppen varm. Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Moderkakan växer också för att ge fostret tillräckligt med näring och syre. Den är nu 2.5 centimeter tjock och innehåller tusentals blodkärl som ger näring och syre från moderns kropp.  140 gram & 16 cm.

Mamma:
Den ökade blodmängden i din kropp kan få dig att utsöndra mer sekret, vilket märks genom ökad svettning, nästäppa och ökade flytningar från slidan. Det är normalt och inget du behöver oroa dig för. Det försvinner efter förlossningen. Du bör undvika medicinsk nässprej under graviditeten - men sprej eller pipetter med koksaltlösning går bra att använda.
Flytningar i kombination med klåda eller sveda är symptom på svampinfektion. Risken för att drabbas av en svampinfektion är större under graviditeten eftersom sockermängden i slidan ökar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier mot svampinfektion. Din partner bör också behandlas eftersom ni kan överföra infektioner till varandra när ni har sex.
Dina bröst har troligen förändrats en hel del sedan du blev gravid. Mera blod strömmar genom brösten vilket gör dem större. Många kvinnor går upp en eller två bh-storlekar. Hos vissa kvinnor blir vener i brösten synliga som små tunna blå streck. En del kvinnor kan också känna av smärtor i ljumskarna.

Partner:
Följ med på ultraljudsundersökningen om ni inte redan har gjort den.







Jag mår kanon bra och trivs med mini i min mage som rör på sej i mellan åt. Lever Loppan :) Linus har lyckats varit dit med handen en gång och fått känt en liten kick. Men dröjer nog någon vecka till innan det blir lite hårdare och oftare :)


Hormonerna spelar mej ett spratt :/



Idag ha det inte varit en så himla bra dag heller...*uscha*
Hormonerna har verkligen varit och dragit i varenda tråd i kroppen känns det som. Dom har spelat mej ett riktigt spratt idag, har grinat lite grann idag men vet egentligen inte varför? Mycket konstigt de där men tror inte att jag är ensam om det :)

Nu känner jag mej på topp igen sitter och småkikar lite på när älsklingen spelar fifa 10 och jag spelar poker GRATIS TUNERINGAR ÄR DET ENDA JAG SPELAR FÖR ER SOM INTE FATTAT DE!!!!

Ha en fortsatt bra kväll :)


Madde


Börjar det bli vår tro?



Jag tror minsann att våren börjar närma sig med sakta steg, varit plusgrader och sol flera dagar irad nu :) Underbart :) snart är det kala vägar och dax och ta fram cyklarna :)

Var hem till päronen i Djurås igår länge sen man såg dom, fikade lite och snackade trevligt :) Saknat dom:/ Sedan tog vi e vända till Rättvik och skulle kika på tapet kom dit två minuter in sex, dom stängde sex så kikade bara en snabbis för kändes bara som dom ville ha iväg oss :P



Ikväll ska jag till Alfreds dagmamma oc kika på lite kryddor... Hon säljer så ska bli skoj och se vad hon har för något :) Tar även med mej lilleman och Lisbet :)

Madde


Sol sol strålande sol :)



Var ute på en jätte lång promenad idag på närmare tre timmar med Lisbet, Alfred, Lina och Winnie fråga mej inte vart vi var någonstans för det har jag inte en aning om vet att vi kom fram till plasket efter mycket pölsande i snön :)



Efter mycket bus i snön och en försvunnen boll så hankade vi hem till Lina och kikade på dom söta ninerna :) 

Har nu suttit och hjälpt Jenna med msn viruset som verkar förstöra många datorer :( jag hoppas det hjälper...men jag hittade en lösning på det.... Brandväggar är inte så fel som man tror :D


Börjar på vecka 16 idag :)



Veckorna går tok fort, fattar inte vad som har hänt: ) Går in i vecka 16 idag :) Jag mår riktigt bra lite illamående till och från men jag klagar inte.

Fostret:

tret:Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e-45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud.
Om fostret är en flicka bildas under veckan flera miljoner ägg i hennes äggstockar. Eftersom en kvinna inte kan reproducerar ägg ska dessa räcka till hennes cirka 400 ägglossningar i livet. Väger nu ca 100 gram    och är 14-15 cm.
Mamma:
En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24.
Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.
Partner:
Avlasta din partner med arbetsuppgifter i hemmet.




Sol och riktigt kyligt :/




När jag vaknade i morse så kikade jag ut och det såg helt underbart ut. Jag och Alfred åt frukost och fixade ordning oss för en riktig ute dag... Men fy det var riktigt kallt ute. Men vi plöjde igenom ett par timmar ute, ganska skönt när det inte blåste.
Vi bestämde oss för att gå till konsum och handla lite lunch så det blev tunnbrödrulle (hemmagjord såklart). Alfred lämnade sina vatar på tåget bredvid tuggumiautomaterna och vi gick in och handlade och när vi kom ut efter e stund så var vantarna borta. Vi stannade en stund o skulle se om någon lämnade in dom efter en kvart var de fortfarande ingen som lämnat in dom så alfred fick tyvärr gå hem utan sina vantar och var helt förkrossad :(


Men Alfred blev på bra humör när underbara Linus kommer hem med ett par jätte fina grön-svarta vantar till honom :)



Eftermiddagen har bestått  av Storstädning av vardagsrum och matlagning:) NU sover lillskrutten och Linus är på fotbollsträning :) Ska ta mej en dusch nu och sen kl 19 så börjar min poker tunering :)

Madde


Underbart med sol:) :)



Har varit en helt fantastiskt skön dag i dag :) Har varit ute på två långpromenader. Jag och min mp3:) Helt underbart med sol... Jag hoppas att detta är en vändpunkt så det snart blir vår.... Vill inte ha någon mer snö nu.

Alfred och dagmamme gruppen har haft en utedag idag så passande :) grillat korv och lekt i snön :)

Mer sol åt folket :)

11 månader idag <3




Idag så är det 11 månader sen jag och Älsklingen blev tilllsammans helt underbar tid och mer blir det:) Älskar dej Linus otroligt mycket <3 Love love love <3


RSS 2.0