En till vecka är över :)




Hur fort går det inte då, går in i vecka 28 idag :D Jag hänger inte med och jag fattar knappt något :) Men jag klagar fortfarande inte :P
Jag mår fortfarande ganska bra illamående och så en rygg som säger upp sig lite för ofta men det är som det är :) Det kommer ju nå gott ur det hela iallafall så :)
Är otroligt glad och tacksam för att jag har en så underbar sambo som Linus. Ställer upp och hjälper mej till tusen! Han är otroligt rädd om mig/oss ;)
Endast 90 dagar kvar tills beräknad förlossning :) :)



Magen:
Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen. 
Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.Ca 1.1-1.2 kg    och 32-33 cm.

Mamma:
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.
Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?
Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet.

Pappa: 
Ska ni köpa en ny barnvagn? Tänk på att de flesta affärer har 12 veckors leveranstid. Så ska ni köpa nytt är det dags att beställa nu.


//Madde





Kanske en början till halsfluss ?



Vaknade i morse med en otroligt tjock hals. Kunde knappt svälja och prata. Skit seg i kroppen. Gick iväg med Alfred till "lokalen", dom skulle ta bussen till Äppelbo. Släpade sedan mina tunga ben hem, tog en alvedon och gick och la mej bredvid min älskade sambo och somnade väldigt gott :) Har varit ganska bra under dagen men känner nu att de är påväg tillbaka.... Vill inte, orkar inte usch fy och blä :(



//Madde


Strålande sol på kvällskvisten :)

Helt fantastiskt vad man myser av att bara titta ut. Men är så himla irriterande att solen kommer på kvällen då man inte kan gå ut och njuta av den, balkongen så är de skugga på kvällen så hjälper ju tyvärr inte.
Har lagt lilleman framför en film med Emil i Lönneberga, det var uppskattat så han blir inte vaken så länge till. Jag har plockat ordning lite här så nu är det fint :)






Fick ett plötsligt sug efter mat så det fick bli vårrullar med ris, grönsaker och sötsur sås. Mycket nöjd med resultatet :)





Ikväll blir de filmmys i min ensamhet med A cinderella story :) En mycket bra film tycker jag :) :)


//Madde


Sommar och Match :)



Har haft en kanon dag ute i solen idag. Har inte tillbringat mycket tid inne inte :) Förmiddagen tillbringades ute i våran lekpark där vi lekte och kikade på Sigge som flörtade för fullt med grannkatten.




                VS                   

Vansbro AIK har haft match Mot Bullermyrens ik idag. En väldigt spännande match. I 89 minut fick Vansbro in bollen i mål så den slutade med 1-0, härliga poäng där :) 



//Madde


Roadtrip :)





Tog med mig Alfred och Lisbet och hoppade på bussen tidigt i morse 08.40 gick den från Vansbro vidare till Borlänge för att tillbringa en heldag i "stor stan" :)  Var framme strax innan 10.30.
Sprang från affär till affär tills vi var helt slut. Blev en lunch på donken och en stor kaffe på Waynes :) Åter hemma i Vansbro 16.30 då min underbara älskling plockade upp oss på stationen :)
Glad att detta inte sker varje dag faktiskt....*pust och stånk*



//Madde


Vecka 27 idag och BARA 97 dagar kvar :)





Ytterliggare en vecka har tagit fart, 97 dagar kvar tills beräknad förlossning har vi och det är helt galet! Förlossningen skrämmer mej faktiskt mer än vad jag kanske säger, helt ärligt skrämmer den skiten ur mig...gaaah:(
Jag mår annars hyffsat bra. Trött som vanligt bara och lite illamående då och då och en rygg som inte vill vara med på kvällarna annars klagar jag inte. Magen växer som en tok. Var hos bm igår och mätte sf måttet och de var 23 cm :) 


Magen:
Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.
Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt. Ca 1 kg och 30 cm :)

Mamma:
Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.
Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Pappa:
Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.


//Madde


Mysväder och barnmorskebesök :)



Riktigt mysväder har det varit idag! Lämnade sonen som vanligt kl nio i morse, blev en snabb fika på Håkis med min älskade innan barnmorskebesöket :) Bacons hjärta tickar fint och magen växer som den ska lite lågt blodtryck annars var allt kanon :)
Efter besöket hos barnmorskan så har jag och älsklingen bara varit ute i fin vädret och gått på byn och bara varit:) Underbart när de äe varmt och härligt :)

Ikväll blir det lite hockey och hålla tummarna för och vinna några miljoner på tipset :D hahah :O)


//Madde


Fix och don!



Nu vankas verkligen sommaren. Känns att den är på ingång nu! Vinterkläderna är borttagna och tunnare jackor är framme :)
Massa fix och don i huset, nu ska de bara slipas lite till i hallen och sedan vänta på att huset ska bli tomt innan nya tapeter intar väggen! :)
Nu känns det verkligen att det börjar bli dax för flytt snart :) 1 Juli är datumet satt :)

Imorgon är det dax för ett nytt bm besök och det ska bli skoj att höra bacons hjärta och mäta och dona lite... Och även lite plågeri med stick i fingret :P 

//Madde


Jag har en underbar familj!












Jag älskar min familj!


Missade att uppdatera igår....



Vecka 26!!

Missade att uppdatera igår, gick nämligen in i en ny vecka, Vecka 26 :) Härligt vad veckorna går fort. Läste någonstans att om jag skulle föda bebben någon gång i vecka 26 så har den 88% chans att överleva. DEt är skapligt det. Men jag har tänkt att vi ska gå mååånga veckor till.
Jag mår för övrigt ganska bra. Tött stundtals, har en bacon i magen som har för vana att leka på natten :P annars så har jag bara en del illamående och lite kräkningar ibland. TYvärr sånt man får ta. Kommer ju ut nå gott av det hela iallafall :D

Magen:
Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.
Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar. Ca  900 gram     29 cm.

Mamma:
En del kvinnor kan känna domningskänslor i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Många gravida samlar vätska i vävnader, bland annat i handlederna. När de svullnar ökar trycket på nerver och senor och då kan du känna domningar i händerna. Det kan avhjälpas med handledsskydd. Prata med din barnmorska.

Pappa:
Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan och för barnet. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller simma. Undvik sporter med risk för slag eller knuffar. Läs mer om motion och graviditet till vänster under Livsstilsfrågor.




//Madde


Äntligen ett datum att gå efter :)



Nu har vi äntligen ett tidigare datum att gå efter 1 Juli blir de flytt och stök. Känns tungt att det ska flyttas igen men blir skönt när de är klart! Nu blir de inge mer flytt på ett tag hoppas jag :P 

Nu har jag gått 25 hela veckor, går in i vecka 26 i morgon. Tiden går ruskigt fort, tur det iallafall.
Det känns nu att sommaren är på väg. Det är skapligt varmt ute när solen väl är framme! Vi har då och göra under sommaren, sen blir de väl en hel del fotboll för karln....



Äh nu ska jag ta och väcka Linus så att han kommer iväg på fotbollsträningen, och jag har en poker tunering som börjar om 15 minuter. :) :) :)

//Madde


Galet!!



Helt galet vad fort veckorna går :P men tänker inte gnälla för det, Städat endel idag, behövligt :o)
Skulle varit iväg och kikat på när Linus spelar match men Alfred somnade på soffan framför bompa och jag håller på med en pokertunering. Suttit i den här tuneringar i två timmar nu vi får se hur lång tid till de tar... Freeroll!!! 
Vi var 9000 från början men nu är vi nere på 200 så vi får se vart jag hamnar :P
Äh nu ska jag bära in Alfred i sängen och sedan fortsätta tuneringen :)
Håller tummarna för att vaik vinner :) :) :)


//Madde

Idag ska hon firas :)

Lilla familjen hade en mysig förmiddag. En otroligt söt älskling som låg bredvid i soffan och sussa och en mystokig son som satt bredvid mej och kikade på High scool musical 3, kan en morgon/förmiddag starta så mycket bättre ?
Jag älskar min familj och de finns ingen finare än dom :)







Den 7 Maj fyllde Nicci 18 år så idag ska hon firas med massor av paket :)
Grattis älskade syster!




//Madde


Slit och släng :)

Nu har vi börjat ordentligt i huset. Tapeter på väggarna ryker mer och mer :) Skönt att det börjar hända lite grejer :) Kommer bli så fint :) Varit till Rättvik och köpt tapeter till hall och Alfreds rum.



Nyss kommit hem efter att ha varit och kikat på Niccis dansuppvisning :) Kanon duktig var hon:)



Vecka 25 :)



Jag mår som vanligt toppen :) endel illamående o kräkningar ibland och ont i ryggen på kvällarna men va fasen jag klarar mej och tänker inte klaga. Det kommer nått gott ur detta elände :)

Magen: 
Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.
Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna. Ca 800gram och 28 cm.

Mamma:
Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.
Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.

Pappa:
Du kanske kan höra fostrets hjärtljud genom att lägga örat mot magen. Det känns igen på att det slår mycket snabbare än mammans hjärta. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats och rätt vinkel men med lite tålamod kan det vara möjligt. Att lyssna genom en tom toarulle eller ett upp-och-ned-vänt vinglas kan hjälpa.




//Madde


Måndag :) :(




Jaha då var det en ny underbar vecka som tagit fart och alla älskar väl måndagar? eller NOT :/ Vet inte varför Måndagar är så dryga. Bara att bita i det sura äpplet och köra på :D
Haft lite kontakt med vårat bostadsbolag idag men fick inte så mycket vettig information då hon själv inte visste egentligen någonting om våran lägenhet. Ska ringa senare i veckan så skulle hon ta reda på mera info :)






Jag längtar tills vi kan börja i huset och göra det fint och göra det så bra som möjligt för oss. Ska få börja att tapetsera om innan vi flyttar in i allafall, så det är skönt :D Ja jag längtar.
Haha nu är det bara hunden som saknas ;) men det lär dröja :P



//Madde


Dagen går mot sitt slut :)




Nu ligger lilleman och kikar på bolibompa och somnar nog säkert till det, riktigt trött och grinig var han, men det får man vara efter att ha haft och göra hela dagen.
Bacon har haft gymnastik mer eller mindre hela dagen men nu är det lugnt så trot att h*n också somnat eller iallafall lugnat ner sig :)

Var ute en stund på förmiddagen, Alfred fick leka ett tag med Clas. Sen blev de en riktig storstädning av köket och det blev faktiskt riktigt fint om jag får säga det själv förståss :) Alfred har varit duktig och sysselsatt sej själv :)



    

Jag måste ju säga att min kära sambo var oerhört söt som liten så våran Bacon blir nog galet söt ;)




//Madde







Sista April!



Var en riktigt lugn sista April, Linus jobbade så jag och Alfred var ner till Vanåvallen och kikade på brasan där. Tog även med oss Lisbet¨,Lina och Winnie som var så rädd för alla smällare.
Men hann att se en rök brasa sen tröttnade Alfred! Gick hem och sov och fixade tvätten istället. :)



//Madde


RSS 2.0